ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Και αν τα βήματά μας, μέσα στους κυνοφιλικούς χώρους, πολλές φορές βάρυναν από ανθρώπινες συμπεριφορές, αυτά τα ίδια τα σκυλιά μας ήταν που μας έδωσαν ξανά τα φτερά και τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Να συνεχίσουμε να τα θέτουμε στην κρίση των ειδικών, να παίρνουμε την έγκρισή τους για την καλή πορεία μας ως εκτροφέων ή ιδιοκτητών, να  ελεγχόμαστε για την ποιότητα και να βραβευόμαστε για την εξαίρετη  ποιότητα των σκύλων μας.

Ματαιοδοξία είναι η λέξη ή η σκέψη όλων αυτών, που κοιτάζουν τα κυνοφιλικά θέματα από απόσταση και θεωρούν ότι ο σκύλος είναι αδύνατο να γεμίσει με ελπίδα την ανθρώπινη ζωή και να γαληνέψει την ανθρώπινη ψυχή.

Η κατάκτηση του βάθρου τελικά δεν είναι εφαλτήριο για την εξύψωση του εγώ, δεν είναι μόνο ευκαιρία προβολής, είναι η επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών, είναι επιβεβαίωση για την σωστή πορεία και τις επιλογές του εκτροφέα.

Είναι επιβεβαίωση ότι τα σκυλιά μας είναι άξιοι συνεχιστές αυτών που μας παρέδωσαν τη σκυτάλη, αυτών που μας έδωσαν την εντολή να συνεχίσουμε, αυτών δηλαδή που απετέλεσαν τα πρότυπα των φυλών Λάμπραντορ ριτρίβερ και Γκόλντεν ριτρίβερ.

Photo gallery of ΣΥΓΚΡΙΣΗ