Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ: Όταν τα έπαθλα παίρνουν ζωή, παίρνουν μορφές και μας εξιστορούν το παρελθόν...

Οι αναμνήσεις αργά, νωχελικά κυλούν, σαν γλυκό όνειρο, μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, όταν καθισμένοι γύρω από το τζάκι, κοιτάζουμε τα έπαθλα και προσπαθούμε να θυμηθούμε ποιος και πού τα κέρδισε. Και ξαφνικά η βραδιά γεμίζει με στιγμές, τα έπαθλα παίρνουν ζωή, παίρνουν μορφές και μας εξιστορούν το παρελθόν. Καθένα είναι και ένα σκυλί, καθένα είναι και μια στιγμή, ένα χαμόγελο, ένα δάκρυ χαράς, ίσως, μια υπερηφάνεια, μια παραδοχή.

Δεν είναι, λοιπόν, μόνο γυαλιστερά περίτεχνα αντικείμενα προς επίδειξη.  Είναι το ίδιο μας το παρελθόν, είναι οι στιγμές που ζήσαμε, είναι  μια πορεία με προσπάθειες, μια πορεία με κόπους και αγωνίες, μια πορεία με ταξίδια, μια πορεία με λύπες και πολλές χαρές. Είναι οι ζωές των σκύλων μας, είναι κομμάτια της δικής μας ζωής.
Τα χρειαζόμαστε λοιπόν αυτά τα γυαλιστερά περίτεχνα αντικείμενα, όχι για να τα επιδεικνύουμε αλλά για να έχουμε μνήμη. Τα χρειαζόμαστε για να χαράζουμε υπεύθυνα τις καινούργιες πορείες, χωρίς να ξεχνούμε το αρχικό μας όραμα. Τα χρειαζόμαστε για να θυμόμαστε τις καλές στιγμές και να παίρνουμε δύναμη για τη συνέχεια. Τα χρειαζόμαστε για να μας υπενθυμίζουν ότι δεν ήταν άδεια η ζωή μας.

Γιατί τελικά, κάνουμε αυτό που αγαπήσαμε και αγαπάμε πολύ: να είμαστε δηλαδή εκτροφείς Γκόλντεν και Λάμπραντορ ριτρίβερ!

Photo gallery of Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ: Όταν τα έπαθλα παίρνουν ζωή, παίρνουν μορφές και μας εξιστορούν το παρελθόν...