Σημαντικές Eκθέσεις στην Ελλάδα για το 2010 που αφορούν Labrador Retriever και Golden Retriever.

26/02/2010

Πρέπει να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι, οι εκθέσεις μορφολογίας είναι η μεγαλύτερη ανάγκη για την ύπαρξη της κυνοφιλίας (εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων) και σίγουρα ο κυριότερος λόγος που εσύ αναγνώστη μου έφτασες να διαβάζεις αυτό το άρθρο, γιατί σε περίπτωση μη ύπαρξης εκθέσεων δεν θα υπήρχε εκτροφή σε ευρεία βάση τέτοια που να απευθυνόταν σε εσένα. Οφείλουμε να πούμε "μπράβο" και "ευχαριστώ", σε όλους όσους κοπιάζουν πραγματικά με μόνο κίνητρο την αγάπη τους για το  καθαρόαιμο σκύλο, διοργανώνοντας τόσο σημαντικές για την ύπαρξή του εκδηλώσεις. Το εννοώ και το υποστηρίζω λέγοντας ότι αυτό για 'μένα και μόνο στη σκέψη υλοποίησής του φαντάζει πολύ δύσκολο.

Ανακοινώνοντας τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις στην Ελλάδα για τη χρονιά αυτή, αισθάνομαι την ανάγκη να μην τα παρουσιάσω όλα "ρόδινα", γιατί δεν είναι, ούτε όμως να αναφέρω τις εκθέσεις "στεγνά" και αδιάφορα, γιατί στο τόσο σημαντικό και όμορφο χώρο των εκθέσεων καθαρόαιμων σκύλων, θέλω να σας προσελκύσω.

Το ενδιαφέρον για κάθε έκθεση σκύλων εξαρτάται από το πλήθος των σκύλων που συμμετέχουν σ' αυτήν, αλλά κυρίως από το κύρος των κριτών. Τις γνώσεις δηλαδή που έχουν οι κριτές για τη συγκεκριμένη φυλή που κρίνουν. Ο εκθέτης λοιπόν πρέπει να ξέρει εκ των προτέρων τις γνώσεις του κριτή, για να έχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον προκειμένου να δηλώσει συμμετοχή.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ανακοινώνονται συγχρόνως με το πρόγραμμα της έκθεσης, όχι μόνο τα ονόματα των κριτών, αλλά με κάθε τρόπο και τα βιογραφικά τους. Τα τελευταία χρόνια τα βιογραφικά των κριτών έχουν σταματήσει να δημοσιεύονται, ακόμα και στους καταλόγους των εκθέσεων οι οποίοι διανέμονται κατά την είσοδο στην έκθεση. Θεωρούμε αυτό μεγάλη παράληψη εκ μέρους των διοργανωτών, τη στιγμή μάλιστα που οι εκθέτες συνεχώς λιγοστεύουν.

Ευχόμαστε λοιπόν στην Ελλάδα να συμβεί το πρωτοποριακό και τα βιογραφικά των κριτών να δημοσιεύονται με τα προγράμματα των εκθέσεων, για να έχει τη δυνατότητα ο εκθέτης να επιλέγει το κριτή και συνεπώς την έκθεση που θα συμμετάσχει και όχι να είναι αναγκασμένος να ανεχθεί τους κριτές, αφού ήδη θα έχει δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση.

Ευχόμαστε να έχουμε στις εκθέσεις μας τους καλύτερους των κριτών, ικανούς όχι μόνο για να κατατάξουν τα σκυλιά, αλλά για να οδηγήσουν με τις αναλυτικές κρίσεις, εκτροφείς και ιδιοκτήτες σκύλων σε σωστές επιλογές, προκειμένου να πλησιάσουν περισσότερο το πρότυπο της φυλής.

Ευχόμαστε να έχουμε καταλληλότερους χώρους σε όλες τις εκθέσεις (για τις περισσότερες στεγασμένους), αντίστοιχους των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, όπως αρμόζει σε ποιοτικούς σκύλους και ποιοτικούς εκθέτες.

Ευχόμαστε να υπάρξουν περισσότεροι επισκέπτες στις εκθέσεις, για να αισθανόμαστε ότι το αρκετά δύσκολο έργο μας "πιάνει τόπο".

Ευχόμαστε να ασχοληθούν περισσότερα άτομα με την κυνοφιλία και να αυξηθούν οι συμμετοχές των εκθέσεων, για να αισθανθούμε επιτέλους ότι φυσά φρέσκο αεράκι στους χώρους που τόσο αγαπάμε.

Ευχόμαστε η Ελληνική κυνοφιλία να διοικείται πάντα από ανθρώπους με όραμα και όρεξη για δουλειά, γιατί αυτοί πρέπει να γνωρίζουν και μπορούν να στηρίξουν και να προωθήσουν το καθαρόαιμο σκύλο.

Τέλος και αν όλες αυτές οι ευχές που κάνουμε για την καλυτέρευση του κυνοφιλικού χώρου δεν ευοδωθούν, ευχόμαστε μέσα από τη ψυχή μας, ο χώρος αυτός των εκθέσεων καθαρόαιμων σκύλων να συνεχίσει να υπάρχει. Να συνεχίσει να υπάρχει με τον οποιοδήποτε τρόπο, ακόμα και αν μας κουράζει ακόμα και αν μας πληγώνει, ακόμα και αν υπολειτουργεί. Γιατί απλά χωρίς αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει καθαρόαιμος σκύλος που να μπορεί να φτάσει σε σένα. Και έτσι εσύ υπομονετικέ μου αναγνώστη δε θα έψαχνες για ένα Labrador Retriever ή ένα Golden Retriever, γιατί  όλα σχεδόν τα σκυλιά θα ήταν ημίαιμα, χωρίς συγκεκριμένο χαρακτήρα και μορφή.

 

Οι σημαντικές εκθέσεις που αφορούν Labrador Retriever και Golden Retriever για το 2010 είναι μορφολογίας (προγραμματίζονται και κάποιες εκθέσεις εργασίας, όπως και για τους κριτές των εκθέσεων και για τους χώρους όπου θα γίνουν αυτές, θα ανακοινώσουμε όταν θα έχουμε καλύτερη ενημέρωση) και είναι:

 

- 27 και 28 Μαρτίου ο Όμιλος Κυνοφίλων Αθηνών Ο.Κ.Α. διοργανώνει διεθνή έκθεση μορφολογίας CAC-CACIB στο MEC Παιανίας στα πλαίσια της συνεργασίας με την DIANA outdoor.

 

- 10 και 11 Απριλίου ο Όμιλος Κυνοφίλων Θεσσαλονίκης διoργανώνει διπλή έκθεση μορφολογίας 2Χ CAC.

 

-  8 και  9 Μαϊου ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος διοργανώνει διπλή έκθεση μορφολογίας 2Χ CAC-CACIB. Ακόμα η έκθεση της 9ης Μαϊου είναι προκριματική για την έκθεση CRUFTS 2011.

 

- 19 Ιουνίου ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος διοργανώνει έκθεση μορφολογίας Ελληνικής εκτροφής ΠΙΠΕΕ-CAC.

 

- 20 Ιουνίου ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος διοργανώνει διεθνή έκθεση μορφολογίας CAC-CACIB.

 

- 16 και 17 Οκτωβρίου ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος διοργανώνει διπλή διεθνή έκθεση μορφολογίας 2Χ CAC-CACIB.

 

- 21 Νοεμβρίου ο Όμιλος Ριτρίβερ Ελλάδος διοργανώνει έκθεση μορφολογίας CAC & RCG-W'10

 

- 27 και 28 Νοεμβρίου Όμιλος Κυνοφίλων Αθηνών διοργανώνει διπλή διεθνή έκθεση μορφολογίας  2Χ CAC-CACIB.

 

 

 

Photo gallery of Σημαντικές Eκθέσεις στην Ελλάδα για το 2010 που αφορούν Labrador Retriever και Golden Retriever.